6.8.2013

Heinäkuun "sadonkorjuu"

Heinäkuu hurahti ohi työn merkeissä. On maalattu, naulattu, ruuvattu, kiukuteltu auton hajoamista. Pariin otteeseen piti sadepäiviä sen verran, että ehdin ompelunurkkaani. Tuloksena perussettiä syksyksi, kuten värimaailmakin taitaa kertoa. Facebookin ompeluryhmässä oli haasteena hävittää heinäkuussa mahdollisimman monta metriä kangasta (ja ostaa mahdollisimman vähän) sekä kuvata valmistuneet. En ihan ehtinyt siihen kuvaamiseen heinäkuussa, mutta ovatpahan tässä ainakin. 

Kuvat ovat ihan kammottavia, mutta tuotokset käyttökelpoisia, ihan hyvin onnistuneita jopa. Tähtileggarit tosin jäi liian pieniksi 3-veelle ja isoiksi 1-veelle, niin menevät jollekin muulle tai sitten odottamaan pikkutaaperoisen kasvua. Hupparit eskarilaisille, musta-vihreät itselleni ja kekkoset isännälle:


Pienimmät saivat sopivat synttäreikseen uudet mekot. Keväisen ottobre-lehden speedy girl kaavana, koot 74 ja 92cm. Olipa muuten pitkä kaava. 74-senttinen saisi olla vielä sellaista lyhyttä mallia, ettei jäisi kontatessa polvien alle. Isommalla puoleen sääreen tuleva helma taas tekee yöpaitavaikutelman. En kuitenkaan jaksanut lyhentää, kun olin jo kääntänyt helmat ennen sovitusta. (Tein muuten jo aiemmin tuolla 92-senttisellä ohuesta metsolan keltapallojoustiksesta mekkosen suloiselle serkkutytölle. Siinä helma lyhennettiin 86-senttiseksi ja leveys oli oikein sopiva isomman kaavan mukaan, kun kangas on sen verran kankeampaa kuin trikoo.

Ovat nämä silti jo käyneet näyttäytymässä Linnanmäelläkin yhtenä sunnuntaina. Sentään sellaisen yhden päivän reissun saimme tehtyä heinäkuussa, lähes autottomassa sellaisessa. Onneksi on julkinen liikenne ja polkupyörät ja pyöräkärry, joka sekin kaivettiin varastosta parin vuoden tauon jälkeen ja auttoi meitä kuskaamaan moooonta litraa maitoa, kiloa vesimelonia ja muuta painavaa kaupasta.


Ps. Yritän vielä selvitä ottamaan sovituskuvia huppareista, kun ovat niin ihania nuo siirit ja myyryt.

1 kommentti:

Lähetäpä terveisiä! :)