7.2.2013

Avainkoti

TÖTTÖRÖÖ!


Näin yhdessä sisustus/askartelukirjassa jo aikaa sitten idean lokerikosta, jonka heti päätin toteuttaa avainkodiksi. Nurkissa pyöri nimittäin sopiva pätkä pahviputkea ja mieheni uhkasi jo ostaa sellaisen kamal... siis oikein perinteisen mäntyisen, lakatun avainkaapin.

Siispä kaivelin ne säästetyt pätkät tapettia ja liisterinjämät esille. Rullanpätkät sahautin miehelläni ja niinpä ne sitten pyörivät leikeissä ja missä milloinkin sen puolisen vuotta, kun kohtasin ensimmäisen ongelman. Paikallinen tiimari ei tarjonnut valkoista askartelumaalia (varastosta ja tukusta loppu aina, kun kysyin). Sitten jossain vaiheessa kauempana sijaitseva tiimari tyrkytti sitä maalia mukaan. Jotta maalia kohdeltaisiin yhtä tasapuolisesti kuin muita materiaaleja, niin sitä makuutettiin pitkään. Sitten rullat maalattiin ja jätettiin kuivumaan, toki kunnollisen parin kuukauden tovin. Kun tapetointi saatiin suoritettua, ei kuumaliimapistoolia löytynyt ja sen löytyessä ei tokikaan löytynyt niitä liimapötköjä. No, lopulta löytyi pötkötkin ja päästiin liimaamaan ja saatiin hylly valmiiksi.

Kaiken tämän tekeminen ideasta tuotteeksi kesti siis lähes puolitoista vuotta. Kuitenkin tein tälle sisaruksen valmiiksi (jos niitä silloin muinoin sahattuja putkenpätkiä ei lasketa) noin kahdessa tunnissa kuivumisaikoineen.

No, enpä tiedä, onko tämä nyt parempi kuin se mäntyinen olisi ollut, mutta onpahan itse tehty:3 kommenttia:

 1. Onhan se niin että hyvää kannattaa vähän odottaa! Peittoaa mennen tullen perinteisen avainkaapin.

  VastaaPoista
 2. Hieno! Ja tekotavassa havaitsin jotain tuttua.
  Hienoja kaikki muutkin tekeleesi...mukaanluettuna söpöiset tyttärenne :)
  Ihania kuvia jää heille muistoksi.
  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit jäljen tänne, Pia! :) Tää blogeilu lähti 2006 liikkeelle just siitä ajatuksesta, että jäisi tytöille jälkiä heidän lapsuusarjestaan. Saa nähdä, säilyykö nämä hengentuotteet niin kauan täällä.

   Poista

Lähetäpä terveisiä! :)