23.4.2008

Keväthavaintoja

Kyllä se kevät tänne etelään vaan tulee aikaisemmin kuin tuonne Keski-Suomeen! Nyt eletään huhtikuun loppupuolta ja luonnossa on havaittu ainakin leskenlehtiä (miksi ne muuten ovat lesken?), sini-, kelta- ja valkovuokkoja. Lisäksi eilen bongattu yksi orannsi-musta perhonen, ihan sellainen tutunnäköinen. Hm, pitäisiköhän mennä kaivelemaan eläinkirja hyllystä. Myös fasaani- ja harakkapariskuntia nähty perustamassa perhettä. Ääntä niistä ainakin lähtee... Tuossa meidän takapihalla on korkeassa männyssä korkealla harakan pesä ja niiden touhuja seuraillaan.

Omalla pihalla on päästy haravoimisen alkuun ja jännityksellä seurataan, mitä takapihan kukkapenkistä nousee. Toistaikseksi yksi kukkaan asti ehtinyt krookus ja muutama muu tulossa. Muut kasvit vielä tunnistamattomia. Takapihalla kasvaa myös komea, melko hyväkuntoinen karviaispensas ja kaksi muuta, huonokuntoista marja(?)pensasta, vielä tunnistamattomia nekin. Suunnitelmissa on käydä ostamassa kaupasta muutamia orvokkeja etupihan puolelle. Kunhan nyt ensin selviäisi tälle päivälle suihkuun ja kauppaan.

Lisää puutarhajuttuja on tulossa tässä kevään mittaan, jos vaan saadaan kunnalta vuokrattua viljelypalsta. Haettu ainakin on. Ja sinnehän laitetaan ainakin perunaa, porkkanaa, hernettä, tilliä, ruohosipulia, kukkia, sipulia...