23.12.2008

Satusauna

Oltiin viime viikonloppuna isompien tyttöjen kanssa saunassa. Äiti ei kestänyt sillä kertaa sitä yleensä isin kanssa leikittyä saunaleikkiä, että heitetään kylmää vettä toisten päälle ja kiljutaan. Onneksi ehdotus tonttusadusta otettiin reimuiten (lue: kiljuen) vastaan. Elsa tokaisi siihen, että mammalla ja papalla on mökillä satusauna. Vähän ihmettelin, että onko joku kertonut sielläkin satuja tytöille. Tyttö vastasi, ettei ole kertonut, mutta ei tämä meidän sauna ole satusauna. Silloin välähti, että savu ja satu olivat sekoittuneet tytön päässä. Onhan siitä kesästä jo aikaa!

Joulua odotellessa on puhuttu paljon tontuista. Taitaa olla tuttua, että niillä tontuilla uhkaillaan riitojen ilmetessä. Annilla on ottanut tiukille, kun kummitontun lähettämä paketti saatiin meille nimipäivänään eikä sitä saanutkaan avata ennenkuin jouluna. Elsa oli nimittäin saanut kummeilta nimipäivälahjan. Tiukille on ottanut myös samaisen siskon tämänpäiväinen syntymäpäivä lahjoineen.

Eilen viimeistellessämme mummolaan askartelemaamme joululahjaa, Anni ehdotti, että "äiti, etkös sinä voisikin toimittaa tämän tontulle, joka veisi tämän joulupukin pajaan paketoitavaksi ja sitten joulupukki voisi tuoda sen mummolaan jouluna." Äiti lupasi tehdä parhaansa. Vielä joutuu jännittämään huomiseen asti, että tuleeko paketti pukin matkassa. Ainakin se on hävinnyt makuuhuoneen pöydältä, Anni tarkisti asian heti aamulla. Taitaa olla tyttö päässyt vähän kärrylle tästä joululahjojen ideasta. Tänä aamuna isä kysyi, että mikä päivä huomenna on. Tyttö vastasi, että jouluaatto. No, entä mitä silloin tapahtuu? Jeesus syntyy silloin. Pyhäkoulussa on kerrottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäpä terveisiä! :)