24.5.2009

Opas tappeluihin

Minusta on tässä muutaman viime vuosien kuluessa kehittynyt hyvä ohjaamaan lapsia tappeluihin. Jos teiltä on keinot lopussa, niin tästä listasta voisi löytyä lisää ideoita.

1) Käske yhden lapsista tehdä joku pieni tehtävä. Kun tämä ei sitä tee, niin käske siskon tehdä se (hänen kuullensa).

2) Osta lapsille yhteiset uudet värikynät. Laita myös houkuttelevasti esille vanhat värikynät niin, että isosisko voi yrittää pakottaa pikkusiskoa käyttämään niitä vanhoja.

3) Pue ensin kaksosille kahden kuukauden ajan tietyt vaatteet (A:n kolitsi, B:n kolitsi). Laita sitten (vahingossa) ne väärinpäin B:lle A:n jne.

4) Istahda pianotuolille (myös muu instrumentti käy varmasti) ja ota esille lastenlaulukirja. Neljän lapsen joukkotappelu sylipaikoista on taattu.

5) Lupaa lasten mennä tietokoneelle. Lupaa myös pikkusiskolle ensimmäinen vuoro. Ala itse siivota. (Et luultavasti ehdi edes saada imuria esille kaapista.)

6) Salli äidin ja isin kultien pomppia sängyllänne. Odota kunnes ensimmäinen polvi kolahtaa toisen päähän.

7) Järjestä lastesi syntymä mahdollisimman kauaksi toisistaan kalenterissa. Kun sisko täyttää vuosia ja juhlii ja saa tietenkin monta ihanaa lelua lahjaksi, niin katkera sisko, joka ei jaksa odottaa omaa vuoroaan, voi yrittää riistää näitä uutuuksia toiselta.

8) Synnytä kaksoset. Laita heidät yhdessä samaan tilaan lelukasan kanssa. (Uhmaikä ja mitä ite-ikä eduksi)

1 kommentti:

Lähetäpä terveisiä! :)