14.5.2011

Uutta opitaan

Kerttu on toipunut lopultakin ikuisuuden kestäneestä flunssasta. Tyttö syö taas muutakin kuin mammia ja viihtyy hyvin lattialla leikeissä. Se todettiin ainakin, että erittäin liikkuva kymmenkuinen ei kasva pelkällä mammilla enää. Oli paino tippunut kahden kuukauden takaisesta punnituksesta vähän, vaikka pituus oli lisääntynyt yli sentillä! Jospa se taas kiritään.
Typysen lempipuuhaa on työntää taaperokärryä ja istua ruokapöydän ääressä aiheuttamassa kaaosta. Kaikki kosketusetäisyydellä oleva lentää lattialle "pu, pu"-huutojen kera. Ja käsi on ruoassa tuon tuosta. Erityisen mielellään puurossa.

Neljävuotiaani kirivät nyt kovasti. Kauhea kiire eteenpäin, että ei varmasti jää siskosta jälkeen. Olisiko tulleet johonkin vertailuikään? Meillä on nimittäin alkanut kuulua Ilona-serkun tapaisia määritelmiä. "Mä olen oikeasti kaaaauhean paljon pidempi kuin tuo tappi!" (irl 1,2cm) "En oo mikään tappi! Mulla on nää kiharat ja sulla ihan suora tukka!" Nämä ei nyt menneet ihan sanasta sanaan, kun jäi kuullessa kirjaamatta.

Itse olen puuhaillut ahkerasti (=päiväunien ajat) pihalla. Rakentelin mansikoille puukehikot Kekkilän malliin ja laittelin kasvimaata suuremmaksi. Sinne kylvettiin jo porkkanaa, salaattia, retiisiä, pinaattia, kyssäkaalia ym. En kyllä olisi arvannut, että näin ylpeä olisin omista kasveistani. Käyn tutkailemassa omenapuitani ötököiden varalta ja seurailen lehtien puhkeamista pensaisiin. Juuri tänään huomasin, että punaherukat kukkivat oikein parhaimmillaan. Mustaherukoilla kestää vielä hetki, ennen kuin kukat puhkeavat.

Eilen illalla päätin kokeilla taas vähän ompelua. Tein tuplille mekot vanhasta kirpparilta ostetusta lakanasta, kun uusimmassa Ottobressa oli kiva liivimekkokaava. Tuli oikein sievät mekot mielestäni. Täytynee joskus kuvata niitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäpä terveisiä! :)