30.4.2013

Suklaista

Vappuhan tarkoittaa juhlaa ja hulinaa. Meillä se aloittaa synttäriputken, joka päättyy heinäkuun lopussa. Silloin juhlitaan seitsemännen synttärit kolmen kuukauden sisällä. Ensimmäinen sankari sai tällaisen kakun.


Gluteeniton mutakakku

4 munaa
2dl intiaanisokeria
2dl maissijauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
80g mantelirouhetta
200g tummaa suklaata
200g voita

Näin minä sen tein: Ekana vispataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Tällä välin mikro on hoitanut tehtävänsä ja sulattanut voin ja suklaan tasaiseksi mössöksi. Lopuksi voi-suklaaseos lisätään rauhallisella teholla taikinaan.

Paistoin kakun lasisessa piirakkavuoassa kiertoilmalla 175 asteessa reilu 20 minuuttia.

Kakku popsittiin mansikkasoseen ja tuorejuustolla ryyditetyn kermavaahdon kera. Oli tuhtia, mutta hyvää ja tahmeaa, vaikka siinä rajoilla, olisiko voinut olla vähän "mutaisempaa" vielä.


Hyvää vappua toivottelee Smurffiina!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäpä terveisiä! :)