3.5.2013

Tuplasti eskari-ikään

On kaikilla lapsilla maailmassa,
pieni tiukunen helisemässä,
syvällä sydämen sykkyrässä 
se lapsissa hellästi soi.

Ja vaikka se tiuku on piilossa,
 sen kuulee lapsen ilossa
ja näkee valona katseessa,
 kun hän unelmoi.

Oi kaikki tiukuset helähtäkää,
maailman aikuiset herättäkää,
on lapsilla ikävä leikkimään
he kaipaavat syliä hyvää.
-Inkeri Karvonen-

Aika tarkkaan kuusi vuotta sitten seurailin kevään tuloa jättiläismahan kanssa. Lenkkeilyt kutistuivat päivä päivältä lyhyemmiksi ja hitaammiksi, mutta siinä oli se hyvä puoli, että kevättä ehti kuunnella ja katsella tarkkaan. Se kevät oli samaan aikaan jännittävä ja hiukan pelottava. Nyt on menty kuusi vuotta eteenpäin ja tässä ne pikkuiset kääröt nyt ovat, ihan pian eskarilaisena.


He ovat erilaisia ulkonäöltään, luonteeltaan, tavoiltaan, rytmeiltään. (Huh! Onneksi näin.) Silti he ovat niin läheisiä toisilleen, että sitä on joskus vaikea ymmärtää (vaikka kai juuri minun pitäisi ymmärtää). Minun taitavat, ihanat tyttöset! :)

Nämä mekot on tehty Robert Kaufmannin trikoista. Se on aivan älyttömän pehmeää pehmeää ja sileää. (Toivottavasti ei nyppyyntyvää.) Se on myös kalleinta koskaan ostamaani trikoota. Siksi aikoinaan ostamani pala pyöri kauan hyllyssä enkä uskaltanut kajota siihen. Jokin aika sitten sain vaihdossa samaa kangasta (Kiitos, Paula!) toisessa värissä ja päätin sitten ommella näistä paloista kaksosille mekkoset kevään juhliin.


Mekot valmistuivat jo pari viikkoa sitten, mutta niitä oli lupa käyttää vasta synttäreillä. Mekkojen pohjana taas kerran hoops (OB 3/12), vaikka alkuperäisestä kaavasta ei kovin paljon jäljellä olekaan. Lisäsin jonkun sentin leveyttä etu- ja takakappaleille, suoristin sivuista, pidensin. Myös hihoista muokkailin hiukan muhkeammat kuin alkuperäisessä kaavassa.

Synttärit on ehditty pitää kavereille. Tytöillä ei ollut muuta toivetta kuin, että lautasina käytetään kerhon yhteisvastuutapahtuman arpajaisista jo talvella voitettuja lautasia. Siispä Nalle puhit ja Nasut kehiin. Kakkua en tehnyt, vaan sen sai korvata kaksi pakettia jäätelöä. Kuviot sokerimassaa.


Vappuakaan ei unohdettu, kun ajankohta passaa hyvin.
1 kommentti:

  1. meijän poika,lapsista se 7.s on pari viikkoa kaksosia vanhempi...lueskelin blogiasi,meijän " kertut" on liki samanikäisiä ;)

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)