22.7.2013

Pilviloitsu

"Pois pilvi auringon tieltä,
anna auringon paistaa.
Saavat lapset lämmitellä,
mäellä marjoja maistaa.

Ei meillä tänään tarvita vettä,
pidetään heinäpoutaa.
Pois pilvi muille maille, 
sinne ne sateet joutaa."
-Pikku Akan pilviloitsu-

 Kesän kylmin viikko takana, toivottavasti, ainakin tähän asti kylmin. Tänään tuulee niin, että oli pienen loitsun paikka. Edelliset pari viikkoa on nautittu mustikoista, metsämansikoista ja nyt muutama päivä jo vadelmista.


Marjakausi määritteli myös neiti 3veen synttärikakun. Neiti olisi halunnut auringonvärisen nalle puh -kakun, mutta onneksi saatiin esikoisen avustuksella neidin pää kääntymään brita-kakun voitoksi. (En tietenkään tunnusta, että aika usein tälle neidille tulee annettua periksi, kun iloisesti silmiin tillittäen vaatii jotain...)


Tämä heinäkuu on vähän sellaista kangasvaraston tyhjennysaikaa. Aika paljon olen ommellutkin, tässä pari vilausta vaan. Tuohon pikkuneidin huiviin olen tosi tyytyväinen. Jotain isompaa leikatessa jäi pitkulan kolmion mallinen pala kangasta, jonka keksin ommella nauhan avulla huiviksi. Malli oli niin tykätty, että samanlaisesta sateli tilauksia isommiltakin. Muuten perus t-paitaa ja "tissiliivitkin" tehty. Enimmäkseen olen ommellut aikuisten koossa, mutta näytetään niitä sitten myöhemmin.

Aina oppii uutta, nyt olen harjoitellut kuvakollaasien tekoa Photoshopilla.
Kummipojalla oli synttärit äskettäin ja hän sattui meille kyläilemään hetimiten synttäreiden jälkeen. Ihan sitten ex temporee ompelin hälle lahjan täydennykseksi hihattoman paidan. Koko 140cm:

Huomaattehan, että nuo mustat raidat on tikapuut, joita pitkin tuo otus kiipeää.
Ei lennä lainkaan, kuten äkkiseltään voisi luulla... :)


3 kommenttia:

  1. vautsi mikä marja-saalis :D ihan ves herahti kielelle,millonkahan sitä itte selviäis metsään...
    hurmaava huivi ja huivin kantaja!

    VastaaPoista
  2. Ihania ompeluksia! Ja kyllä tuo otus selvästi kiipeää. Tänään vastaani juoksi myös hurmaava puutarhapiilo-tyttönen :)

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)