26.8.2013

Pieni pupu prinsessa

No, mää oon tässä pidempään pyöritellyt mielessä, että haluaisin opetella painamaan kuvioita vaatteisiin. Kaverikin lupasi jo lainaan seulansa, että on parempi kokeilla isompia kuvioita.

No tähän väliin tulikin taas sopiva facebook-haaste. Tällä kertaa annettiin valmis kuva, joka piti jossain muodossa olla valmiissa tuotteessa. Minähän näin tässä tietysti mahdollisuuden kokeilla sitä painamista. Piti nimittäin ommella jotain ja siinä jossakin pitäisi olla tämä pupu. Pupun on piirtänyt Elisa Tuohimaa, joka onkin tosi taitava.

Tässä minun versioni. Kolmioidea on pyörinyt päässä jo jonkin aikaa, niin päätin laittaa mekkoon kolmioita raitojen sijaan. Päähän iskeytyi viime hetkellä kruunu, kun keltainen perunakolmio tipahti tuohon pään yläpuolelle ja teki ikävän tahran. Kruunu pelasti. Ja passaahan se kuin... kruunu päähän?


Käytin kopiokalvolle kopioitua ja leikattua sabluunaa. Mekkoon ja hihoihin painoin kolmioita perinteisillä perunaleimasimilla, hihoihin isompia kuin mekkoon. Kyllä siinä oli tytöillä ihmettelemistä, kun äiti pilkkoi ja veisteli perunoita johonkin muuhun kuin ruokaan. Laitoin kolmiot tuollai vähän huolettomasti. Passasi silloiseen mielentilaan, ettei tarvinnut yrittää liikaa. ;)Valmis paita näyttää tältä. Ensin ajattelin tehdä tunikamittaisen resorihelmaisen virityksen, mutta päädyin kuitenkin peruspaitaan, kun tarkastelin tyttöjen vaatehyllyjä. 


Valmiissa paidassa on vain yksi ongelma. Niitä on yksi. Siis yksi kappale. Yritä siinä sitten tehdä tuplille omia vaatteita, kun ensimmäinen, toinen ja vielä kahdestoistakin kysymys on, että MIKSI et voi tehdä toista samanlaista? Ja samaan hengenvetoon, että kumman se on? Me halutaan pitää sitä vuorotellen, jos kerran ei saada omia...


Ensimmäinen käyttövuoro arvottiin. Idea seuraavaan "hienoon" juttuun on jo olemassa. Täytyy varmaan tehdä se pian, että saavat molemmat oman paidan, jotka jotenkin vastaavat toisiaan, mutta ovat kuitenkin erilaiset. Sitä ennen kuitenkin ompeluvuorossa pitkä lista t-paitoja ja tunikoita lähisukuun.

Tätä tekstiä kasatessa kaarsi postiauto pihaan ja toi kasan kankaita Saksanmaalta. Ihan kaikki ei kuitenkaan itselle. ;)


5 kommenttia:

 1. Mahtavan hieno painotuote! Nuo kolmiot pitäisi kokeilla itsekin painaa, niitä kun vilistää nykyään siellä sun täällä. Mielenkiinnolla odotan jatkoa tälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile sinäkin, sinähän osaat mitä vaan! Ja olet muistaakseni tehnyt tosi hienoja printtejä ennenkin. :)

   Poista
 2. Onpas upea paita ja hieno painatus. Tätä minunkin pitäisi kokeilla.

  VastaaPoista
 3. ihana paita <3 ei siis ihme,jos kaksosia mietityttää,kummanko se on:)

  VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)