3.11.2013

Farkut + huppari = koululaisen peruspäivä

Esikoisen vaatetusprojekti jatkuu. Neiti tarvitsee paljon housuja pitkiin kinttuihinsa. Kaupan farkut ei oikein kelpaa, kun vyötärö on yleensä liian löysä. Kiristyskuminauhakaan ei ole hyvä, kun sitten vyötärön rypyt puristaa. Kun tämä tausta yhdistettiin omaan kyllästymiseeni perusompeluihin, tuli tulokseksi farkkuompelus. Halusin tehdä ihan perusteellisesti "oikeat" farkut. Ainoa ero oikeisiin oli, että vyötärölle ei tullut vyölenkkejä häiritsemään, kun tyttö ei kuitenkaan käytä vyötä. Housuista tuli oikein sopivat, kun sovituksessa huomattu pieni väljyys vyötäröllä tainnutettiin pehmeällä kuminauhalla vyötärön sisällä.


Housujen malli on Lindy hopp OB 1/13 Pituus 146, leveys 140 ilman sivusaumojen saumanvaroja. Mallia sanottiin kapeaksi ja kyllä se melko kapea onkin. Tikkaukset vedelty kaksinkertaisella ompelulangalla, jotta niihin tuli näkyvyyttä. Seuraaviin farkkuihin tuleekin sitten kuulemma oikeat farkkuniitit eikä noita ommeltu trenssejä.

Samoihin aikoihin ompelin useammankin pitkähihaisen peruspaidan samalle tytölle. Ne on niin perus, ettei edes viitsi kuvata kaikkia. Tässä kuitenkin pari viritelmää:
 
Peruspaita kauluksella ja vetskarilla. Paita on sellainen piti-tulla-huppari-ei-riittänyt-kangas, piti-tulla-korkea-ryppykaulus-ei-riittänyt-kangas, tuli sitten vain tuollainen mikä lie. Pääasia kai, että tulee käyttöön eikä kaappiin.


Tämän hupparin "ninja"-huppuun idea fb:n ompeluryhmästä. Tästä tuli kiva meidän molempien mielestä.

Hupun etukappaleet jatkuvat ristikkäin olkasaumoihin asti. Muhkea etuosa kuulemma lämmittää kivasti kaulaa. Etukappale on poikkaistu tuosta edestä ja koko alaosa on taskua. Joustocollege on marimekolta ja kuviollinen college hupussa ja taskuissa hilcon.

4 kommenttia:

 1. Vautsi mitkä farkut! On niissä ollut tikkaamista ja ihanaa kun saa sopivat pökät jalkaan.
  Tuo huppu on myös mainio, en ole vielä täysin hahmottanut sen olemusta. Se vain jatkuu ja jatkuu? Onko se kapeampi tuolta olkasauman kohdalta?
  Blogissani vastaus sinun kysymykseesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin keksiä sanallisen kuvauksen tuolle hupun muodolle, mutta en osaa, niin piirrän vaikka paintilla sulle kuvan, kunhan kerkiän. :)

   Poista
 2. Kauniita käyttövaatteita! Fillarilangas on aika ihanaa, tekisi mieli itselleni siitä jotain...

  VastaaPoista
 3. ihanat farkut ja paita,nyt kelpaa neidin taas kouluun lähteä :D

  VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)