31.1.2014

Markiisiraidat, osa 1 - rahapussukka

Ostin jo syksyllä marimekolta halpaa markiisia. Tovin se sai odotella inspiraatiota, mielessä oli toki jonkinlaiset suunnitelmat jo valmiina. Ensimmäisenä valmistui rahapussukka. Ulkoapäin se on kovin vaatimattoman näköinen, oikeastaan vähän harmi, että siitä ei näy, mikä väkertämisen vaiva tässä oli. :) Alunperin idea tällaisen ompeluun löytyi AnniP:n Villapata-blogista. 


Jossain vaiheessa tajusin, että olisin voinut kuvata vähän tarkemmin eri työvaiheita, mutta tässä jotain:


Ensin kuitenkin leikkasin kaikki kappaleet, silitin niihin tukikankaat (paitsi päälliseen) ja ompelin taskut kiinni vuorin taustaan. Ylävasemmalla vuori taskuineen. Tähän asti oli helppoa. Sitten vetoketju. Tässä tuli mieleen, että olisipa ollut fiksua harsia ensin, olisi nimittäin helpompi purkaa... Kolmas kerta toden sanoo tässäkin eli silloin menikin jo sitten oikein. Ompelin ketjun ensin pelkkään vuoriin, sitten laitoin päälikankaan kakun päälle ja vetelin toisen kierroksen. Sivulle jätin kääntöaukon, jonka ompelin käsin kiinni, ensin ulkopuolelta, sitten sisäpuolelta. Kaiken kaikkiaan aikaa kului pari tuntia.


Tulihan se valmiiksi! Pikku silitys vaan ja kuvaamaan. Mutta kuinkas kävikään! Silitysrauta sanoi pih, puh, pössss... No, onneksi on tahrapoistoaineet, niin tahrat sai kyytiä. Seuraavaksi pitääkin sitten ryhtyä putsaamaan rauta.5 kommenttia:

 1. Hieno! On ollut väkertäminen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän siinä vähän oli askartelemista, mutta yllättävän helposti valmistui.

   Poista
 2. Vau! Tällaisen haluaisin itsellekin :)

  VastaaPoista
 3. Johan olet väkertänyt hienon pussukan! Varmasti iso homma. Pienin juttujen ompelu on aina haastavaa.

  VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)