15.4.2014

Muokataan vanhasta uutta

Viime viikot ovat vierähtäneet kaiken muun paitsi ompelun parissa. Jotain pientä kuitenkin ja teemana on ollut kierrätys. 

Miesten xl-kokoinen t-paita, käyttämätön tosin, päätyi tunikaksi noin koossa 150cm:


Hihat pois ja sivujen muotoilua. Helma ja olkasaumat jäivät alkuperäisiksi. Hihat soiroksi spiraalina ja pääntien resorikin suoraan uusiokäyttöön. Ei jäänyt isoa kekoa roskakangasta!Soirot rypytin rypytyslangalla ja muotoilin tekstiksi. Ensin kirjoitin tussilla JOY-sanan paitaan ja sitten ompelin viivojen päälle kapealla siksakilla.


Valmis tunika on aika yöpaitainen. Tyttö kuitenkin tykkää vyön kanssa.

***

Toinen projekti oli hiukan pienempikokoinen. Siskoni toiveesta leikkelin resoreista kulahtaneen 110senttisen velourtakin paloiksi, koska kangas on unelmanpehmeää ja säilynyt tosi hyvänä pitkästä käyttöajasta huolimatta.


Ensin hihat irti. Sitten päälle bodyn kaavat malliksi ja palojen leikkely reiluilla 1,5-2cm saumavaroilla, jotta tulee väljyyttä. Säilytin sivusaumat ja taskut, jolloin taakse oli pakko tehdä pystysauma. Huppu oli alkuperäisessä niin pieni, että leikkasin sen irti sellaisenaan. Kännykkäkuvat ovat ihan ala-arvoisia, mutta ehkä niistä näkee idean. 


Valmiista takista tuli mielestäni suloinen. Resorit on uudet, kotimaista raitaresoria. Raidat oli yllättävän helppo kohdistaa. Vetoketju ei ole tästä alkuperäisestä takista, mutta jostain roskiin menneestä olin senkin pelastanut, kun oli ihan ehjä ja värit säilyneet. Kokoa tällä takilla on noin 68cm eli juuri viikon täyttänyt tuleva käyttäjä joutuu vielä hiukan kasvamaan, ennen kuin saa tämän itselleen. 


Lisää näitä projekteja on tulossa, sillä eskarilaiseni perivät juuri serkultaan kasan mekkoja, joissa lähtemättömiä tahroja. Jotain tahrat piilottavaa/poistavaa niistä on tarkoitus väsätä kesäksi. 

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuo pikkuinen takki! Liian helposti tuleekin heitettyä tahraiset pois.

    VastaaPoista
  2. Laitahan sitten kuvia niistä mekoista taikatemppujen jälkeen :)

    VastaaPoista
  3. ihania tuunauksia :)* mua niin harmittaa ku ei itellä tuota taitoa ole,onneksi H&M.lle pystyy viemään myös niitä hajonneita,huono-laatuisiakin vaatteita kierrättämistä varten...

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)