17.7.2014

Reputusta

Kohta se taas alkaa. Reppuja rivissä kotona, reppuja rivissä töissä. Tai kun olisivatkin aina rivissä eikä tarvitsisi etsiä mitä kummallisimmista paikoista...

No, tästä aasinsilta siihen, että olin ajatellut tehdä itselle repun ennen töiden alkua. Rimakauhu piti minut kuitenkin poissa työstä, vaikka materiaalitkin oli hankittu jo kevään mittaan. Onneksi (?) isoin koululainen alkoi vaatia itselleen reppua, niin tuli vähän harjoiteltua sillä ja samalla vauhdilla sitten puskettua itsellekin se oma reppu. Vaikka nahkan ompelu sujui paljon paremmin kuin pelkäsin, niin olihan näissä sen verran näpertelyä, että kelpaa taas hetken pakertaa peruspaitojen ja -pöksyjen merkeissä.

Tyttären reppu koottu pappansa vanhan nahkatakin, mammansa vanhan verhon ja marimekon uuden markiisin paloista. Lähtökohtana oli "löysä" reppu, joka on kangasta ja nahkaa taskuissa. Yksi ilta ja aamupäivä selattiin pinterestiä (kannattaa tutustua tuohon sivustoon, jos ei vielä tunne; koko elämänkirjon kattava ideapankki tuntuu olevan) ja toiveet alkoivat olla konkretiaa.


Takista leikattiin pohja ja kaitale alareunaan. Kivasti sain selkäpuolelta säästettyä valmiita tikkauksiakin reppuun. Remmit ovat myös sellaisenaan takin helmasta. Repun pohja on kulmista pyöristetty suorakulmio ja muuten ihan suora pussi. Pussin suulla on nyörikuja ja siitä nyöri, jolla pussi kiristetään.


Koska reppu on jo tehnyt yhden reissun ja odottaa nyt tässä pakattuna tulevaa rantalomaa, niin sisus jää kuvaamatta. Hihnat ovat ihan ostettua laukkunauhaa, jotka päällystin yläosasta nahkalla. Hihnaan roikkumaan pääsi neidin itse ompelema pöllö omalla kirjaimella. (Pöllö on peräisin PaaPiin logosta, joka meille kotiutui aiemmin talvella ommellun koiran kankaan mukana.) 


Seuraavaksi vuoroon pääsi musta takki ja oma reppu. Lähtökohta oli tämä


Repussa on pohja/sivukaitale sekä etu- ja takakappaleet. Pohjaan ja takakappaleeseen silitin kiinni tukihuovan, jotta kassi olisi enemmän jämäkkä. Sisus on tässäkin vanhaa finlaysonin puuvillaa. Takista käytin hihat isompiin kappaleisiin, hihojen tampit läpän kiinnitykseen ja povitaskut. Taskuja oli kaksi, joista toinen kassin sisällä, vilahtaa alapuolella kuvassa. Toinen, vetoketjumalli, taas on upotettu sivukaitaleeseen. Kolmas tasku edessä on sitten omaa käsialaa. Idea mieheni repusta, jossa edessä pystysuuntaiset vetoketjutaskut. Tämä tasku on iso, ulottuu vetoketjusta sivusaumaan saakka.


Tähän kassiin en laittanut remmejä nahkasta vaan pelkästä laukkunauhasta. Remmien soljet kuitenkin pelastin nahkatakista. Eiköhän tämän kanssa kehtaa taas palata sorvin ääreen kahden vuoden tauon jälkeen! 

Ps. Meillä on nyt oikea terassipöytäkin. Tai oikeastaan kaksi.
Ja kahdeksan tuolia. Enää puuttuu se terassi. :)10 kommenttia:

 1. vähänkö hienoja reppuja,ja taatusti uniikkeja :) kelpaa kouluun noilla lähteä...Onnea matkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Innolla jo odotellaan koulun alkua, kun on kaksi ekaluokkalaistakin laskemassa aamuja tänä syksynä. :)

   Poista
 2. Ääh liikaa tosi hienoja reppuja joka puolelle, pakko tehdä syksyksi vielä toinenkin itselle :D nämä on tosi makeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 3. Todella tyylikkäät! Mihinkähän minä tarvitsisin reppua,oispa hauska kokeilla moisen ompelua. Ompelitko kokonaan koneella (nahkaneulat) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, reppuja tarvitaan aina. Vaikka kirjastoreissuille! ;) Neulat oli jotkut ek:sta ostetut micro-neulat, jotka myyjän mukaan toimivat hyvin nahkaan ja ihan ok meni niillä.

   Poista
 4. On kyllä hienot reput. Kyllä kelpaa kouluihin palata. :)
  -Sari

  VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)