9.12.2010

Oveluus

Kettu on ovela. Kyllä varmasti, vaikkei siitä juuri omakohtaista kokemusta satu olemaan. Meidän lapset on myös ovelia. Jos aloittaa vauvasta, niin ne varmasti kitisee niin kauan, että otetaan vaippa pois. Sitten se onnessaan suuresta vapaudesta pissaa riisujan päälle. Tosi ovelaa.

"Hiiri" söi isoimpien tyttöjen suklaakalenterista suklaapaloista kulmia pois. Kaksi päivää Annikin uskoi, että se oli hiiri, kunnes hoksasi, että asialla täytyy olla ollut joku rakkaista siskoista. Elsa kielsi (olihan hältäkin syöty), Aura kielsi (vakuuttavuutta lisäsi varmaan kovaan ääneen vastattu kielto ja "ÄITI, Anni väittää, että minä oon työny ten kalentelitta enkä vanmatti oo!" Ainikin kielsi. Kunnes ovela isosisko keksi kysyä hunajaisella äänellä (sellainen oikeasti on), oliko Aini saanut liian vähän suklaata äidiltä (3-v ei vielä saa omaa suklaakalenteria) ja siksi syönyt tytöiltä, niin siinä tapauksessa Anni antaisi huomenna omasta kalenteristaan vielä lisää. Tottakai Aini myönsi. Tässä vaiheessa seurasi sitten rangaistus (en nähnyt, mutta kuulin!) ja äänekäs (kuulin vielä paremmin) vastalause. Syyllinen on siis selvitetty ja Annikin lupasi sitten lopulta, että kyllä Ainikin saa oman suklaakalenterin. Kahden vuoden päästä. Kun viisivuotias voi saada sellaisen.

Elsa on herkkusuu. Eilen oli esillä strösseleitä täysi purkillinen, kun koristelin piparkakkutaloa. Vähän väliä tytöllä oli kourallinen salaa haettua herkkua kädessä. Illalla sitten olin lähdössä yläkertaan Rainen avuksi pitämään jotain palikkaa paikallaan (saatiin muuten 37minuutissa yksi poikkikoolaus sivuseinään ja 0,5neliötä villaa lattian täytteeksi), kunhan vauva nukahtaisi. Elsa huolehti kovasti, että kaikki leikkivät hiljaa lastenhuoneessa, jotta vauva nukahtaisi ja kävi useaan kertaan kyselemässä, joko lähtisin. Haistoin lievää käryn hajua tässä käytöksessä ja mainitsin siitä Rainellekin, kun lopulta selvisin ylös. Mitään epäilyttävää ei kuitenkaan illalla havaittu. Nyt kuitenkin paljastui karu totuus, kun koristelun piti jatkua. Sokerikuorrutetuubi on tyhjä. Sokeripallokoristeet ja kullan väriset nonparellit hävinneet melkein kokonaan. Vain lumihiutalekoristeet jäljellä, kun niistä olin sanonut ainakin kolmeen kertaan, ettei niihin kosketa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäpä terveisiä! :)