10.10.2012

Köökin puolelta

Keittiöhommat takkuilee monesti arkena eikä tule mitään ihmeellistä laitettua, mutta nyt on kokeiltu sellaista, että lapset tekee ruokalistat (ehtoja on, kyllä!) ja äiti toteuttaa. Ihan toimiva systeemi kahden viikon ajan, kunnes yksi viisivuotias kaikkiruokainen keksi haluta listalleen aurinkokeittoa (kasvissose), niin johan alkoi isompien taholta uhkailu, että ei kyllä ikinä leikitä sun kanssa, jos pakotat meidät syömään sitä mössöä... No, listat jäihin vähäksi aikaa ja äiti taas päättämään ruoat.

Jos on ruoanlaittointo kateissa, niin leipominen on hauskempaa. Onneksi oli juuri ristiäiset (näinkö pian se stressi unohtuu). Tarjolla oli tuttua ja uuttakin.

Tarjolla oli tuoresalaattia, patonkia, kana-feta-voileipäkakkua, omena-valkosuklaa-tuorejuustokakkua, pikkuleipiä, (maidottomia) suklaamuffinseja, täytekakkua ja (vaaleanpunaiseksi värjätyssä) valkosuklaassa dipattuja vaahtokarkkeja.

Eka ihanitetehty voileipäkakku oli ihan hyvää. Onneksi on netin kakkublogit!
Jokaisen ristiäiskakussa on ollut erilainen koriste. Selma sai kastemekkoon puetun nuken kukkasten kera. Mekko ja kakun päällinen vaahtokarkkimassaa, kukat sokerimassaa ja punainen marsipaania. Pursotukset sentään ehtaa kermaa.

Ehdittiinpä sentään juhlia myös mamman ja papan 35-vuotista avioliittoa muutaman päivän myöhässä. Lupasin ristiäisissä, että leivon kakun, jos tapaaminen saadaan järjestettyä. 

Minä tein kakun (ihan perus kermakakku), johon väkersin marsipaanimamman ja -papan. Materiaali loppui paitojen kohdalla, kun en viitsinyt tehdä punaisia pöksyjä molemmille. Marsipaani onkin varsin hauskaa muovailuvahaa!

3 kommenttia:

 1. Herkullinen ristiäispöytä! Taidan lähteä etsimään tuon voileipäkakun ohjetta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Onnea ja iloa!! Monesti olen ajatellut soittaa, mutta...
  Suloinen pienokainen! Kaunis kattaus ja herkulliset tarjottavat.
  Hyvää lokakuuta!

  VastaaPoista
 3. AnniP: Onnea vauvasta teillekin!

  voileipäkakun linkki tässä:
  http://napparakapala.fi/voileipakakut/39/
  En kylläkään laittanut esim. juustodippiä lainkaan.

  VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)