12.3.2013

Ompelulanit

Ompelulanit on sellainen tapahtuma, jossa ompelijat kokoontuvat yhteen ompelemaan, jakamaan kaavoja ja ideoita, vaihtamaan kankaita. Meillä oli tässä meidän kylässä viime lauantaina sellainen tapahtuma ensimmäistä kertaa. Olipa hauska matkata isojen kangas- ja tarvikepinojen kanssa avoimelle päiväkodille. Sai ihan rauhassa keskittyä vain ja ainoastaan kankaisiin. Ei kuulunut yhtään sellaista vakio "Äiti, miksi sä aina ompelet etkä ikinä pelaa meidän kanssa Unoa" (just pelattiin kaksi erää) tai "Äiti, pyyhkimään!" tai "Äiti, mulla on kauhea nälkä!" (justhan me puoli tuntia sitten syötiin).  Eli illalla kotona oli rentoutunut, vaikka toki myös väsynyt äiti. :)

Ja valmistakin tuli:

Tämä tipun ympäristöä esitellään joskus myöhemmin. Aplikointi onnistui ihan ok, ilman purkamisia tällä kertaa.

Pikasurautuksena vauvalle farkut ohuesta, farkunnäköisestä puuvillasta. Ilman mitään malleja leikelty ja tuli kerrasta hyvä. Just sopivasti lököttää pepusta. Lahkeet on suht kaposet.

Päivän päätavoite, ensimmäinen kevättakki. 

Yksityiskohtiakin jaksoin väkertää, vetoketjuläppää myöten.

Lähtökohtana tälle uusimman lasten Ottobre-lehden takki, koko 116cm pidennettynä helmasta ja hihoista. Perustakkia muokattu vähän tyttömäisemmäksi katkaisemalla vyötärölinja ja pallottamalla helma kuminauhalla. Kangas halpaa ikeaa, vuori vielä halvempaa kirppislöytöä.

Missä kamera (äiti), siellä vauva...

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ja näyttää myös! Herkullinen pallotakki ja tyylikkäät "farkut"', kelpais tuollaset varmaan meidänkin vauvalle.

    VastaaPoista
  2. Ihana taki, mutta linssilude on vieläkin makeampi!

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)