17.9.2013

Ripaus söpöjä puudeleita ja sporttimeininkiä

 Alan olla näköjään koukussa näihin perjantai-iltojen ompeluhaasteisiin. Tällä kertaa saimme ilmaiseksi kangasta Viljamin puodista, joka muuten myy aivan ihania kankaita. Ompelijat jaettiin kolmen hengen ryhmiin, joiden piti keskinäisen viestinpidon perusteella päätyä johonkin juttuun, joka heitä yhdistää ja näyttää se jotenkin ompeluksessaan. Me huomasimme, että meidän etunimiemme alkukirjaimista saa muodostettua kivasti sanan TEAm. Lisäksi meitä yhdisti siniset silmät ja kengän koko 40. Päätimme, että laitamme jokainen ompeluksiimme ompelumerkin, jossa on tiimimme nimi ja sinistä väriä.


Perjantaiaamuna lapset innostivat askarteluinnollaan minutkin kaivamaan kangasmaalit esille ja keksin piirtää tennarin, kun pyörittelin myös tuota kenkäasiaa mielessäni. Alunperin piti tehdä joku ihan perusmerkki tekstillä, mutta tuosta kuvasta tuli niin hyvä, että halusinkin käyttää sen näkyvästi. Siispä etsin merkkiin ja puudelitrikooseen sopivia lisukkeita. Farkkujersey ja vetoketju löytyivät sinisistä.


Se, mistä alunperin piti tulla ihan pikkuinen perusmekkonen, muuttuikin tällaiseksi setiksi koossa 80cm. Lökäpöksyt Ottobren 4/12 kaavasta vähän kaventaen tehty. Hupparin pohjana Ottobren 4/13 perusraglan. Piirsin hupun itse yhdestä käytössä olevasta hupparista. Kokopitkiin hihoihin kangas ei enää riittänyt, niin laitoin jatkopalan housukankaasta. Jotta kokonaisuus näyttäisi paremmalta, lisäsin vielä huppuun vuorin. Olen tähän settiin oikein tyytyväinen, sillä ompelu sujui nopeasti, vaatteet vastaavat ennakkosuunnitelmaa ja koristetikkauksetkin onnistuivat hienosti. 


Seuraavan aamun sovitustuokio ei mennyt ihan putkeen, mutta sain sentään neidin istumaan hetken paikallaan, kun sai räpeltää puhelinta. Tässä asussa ei sitten olekaan kuin yksi suuri vika, jonka perheen sisäinen kouluikäisistä tytöistä (toim. huom.) koostuva kriitikkotyöryhmä palaverinsa päätteeksi toi selkeästi esille: käyttäjä ei näytä tässä tytöltä. 

Tässä vielä kooste koko ryhmän tuotoksista. Toiset jäsenet, Tiina ja Anita, tekivät kankaasta pipot itselleen:


1 kommentti:

  1. no mutta toihan on hieno asu sekä tytölle että pojalle :)

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)