3.6.2013

Takki toisellekin

Jotkut asiat sujuu paremmin kuin toiset. Tätä takkia tein kauan. Kankaan ostin pari vuotta sitten jo marimekolta, takkia varten. Aiemmin kevättalvella tein tämän takin toiselle kaksosista. Toisellekin piti tehdä, mieluiten erilainen. Siispä potpuri käyttöön.

Kaavan alkuperä on OB 1/13 against the wind. Koska takin käyttäjä on malliltaan kukkakeppien kuningatar -sarjaa, niin kavensin takkia reilusti alkuperäisestä 116cm kaavasta. Pituudet lisäsin 122cm mukaisiksi, mikä on vielä hiukan reilu, mutta meneepähän vielä syksylläkin sama takki. Madalsin hupun etureunaa, kun olisi tullut leuan eteen muuten. Taskut tein sivusaumaan. Olin ensin laittamassa isot taskut eteen, mutta ne rikkoivat mielestäni kuvion rumasti, niin päädyin piilossa oleviin versioihin.

Tätä tehdessä opin muun muassa, että vetoketjua ostaessa kannattaa tarkistaa jo kaupassa, että se toimii. Ei ole kiva huomata sen olevan toimimaton, kun se on jo ommeltuna paikalleen. 

Ompeluaika on ollut kortilla viime aikoina. On tehty pihahommia ja viime viikon olin yksin lasten kanssa, niin en ehtinyt edes ajatella ompelua. Kun vielä saumurikin on rikki enkä saa lainasaumurin tikkiä kuntoon, niin ompeluloma on taattu. Onneksi kuitenkin eräs pieni on ehtinyt uida kankaissa:1 kommentti:

  1. Kaunis takki, viimeistä yksityiskohtaa myöten. Kankaissa on varmaan kiva uida, tulee sitten tomutettua siinä samalla jos vaikka joku pala on sattunut jo kauemmin säilymään ;)

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)