30.6.2013

"Nauti uusia perunoita ja voita 
mansikoita ja makkaroita. 
Tee saunaan tuore vasta 
varpaat veteen kasta.
Hakkaa liiteriin halkoja 
oio nurmikolla jalkoja. 
Ihastele poutapilviä 
siristele auringossa silmiä. 
Haista kesän tuoksut 
unohda turhat juoksut. 
Muista paljon lekotella 
laiturilla elämää hekotella. 
Mieti kivoja juttuja 
tapaa ystäviä ja tuttuja. 
Älä murehdi ötököitä 
vietä rauhallisia kesäöitä!"


Leikkasin nämä mekot jo aikaa sitten. Sitten hajosi saumuri ja jouduin odottelemaan uutta. Uusi tarkoittaa tässä iältään määrittelemätöntä, vanhaa konetta, joka kuitenkin oli minulle oikea aarre: baby lock by juki. Vanhaan (iältään oikeasti siis paljon nuorempaan) koneeseeni verrattuna tämä kehrää kuin kissa. Kuulostaa ihan kuin se hymistelisi innosta päästessään ompelemaan.

Nämä mekot on muokattu OB 3/13 seasaw (?)-mekon pohjalta liivimekoiksi. Kukkaista on kavennettu reilusti, palloistakin hiukan alkuperäisistä mitoista. Alun perin ajattelin tehdä yhden kukkaisen ja yhden palloisen mekon, mutta päädyin kuitenkin sekoittamaan kuosit. Toisen käyttäjän mielestä hyvä, toisen mielestä surkea ratkaisu. Yritä siinä sitten miellyttää näitä melkein eskarilaisia...

Konerintamalla muutakin uutta. Olen jo pidempään haaveillut pfaffin ompelukoneesta. Eräs ompeluystäväni (tyttäreni keksimä nimitys henkilöille, joiden kanssa juttelen ompelusta/tilailen kankaita yhdessä) osti tämän koneen jo talvella ja on kehunut sitä. Ompelukonehuollossakin sitä kokeilin ja ajattelin, että joudun vielä säästämään, jotta minulla on varaa ostaa se. Kone on pfaffin select 3. Pfaff teki siitä viime vuonna juhlavuoden mallin, joka on sama, mutta lisävarusteilla. Nyt sitten törmäsin tähän koneeseen sattumalta (!, mitenhän ollaan sattumalta saksalaisen ompelukonekaupan sivuilla) lähes puoleen hintaan suomalaisesta ohjevähittäishinnasta. Myivät tämän juhlamallin koneet poistohinnalla. Carpe diem, siis!

Tilaamisesta (lauantai) kesti maanantaihin, että tilaus lähti Suomea kohti ja torstaiaamuna jo postipoika soitteli ovikelloa. Eli nopeaa toimintaa myös siellä suunnalla.

Uudet työkaluni

Vanha koneeni siirtyi toistaiseksi tyttären koulupöydälle. Samalla ihan huomaamatta tilkkulaatikko siirtyi pois oman työpöytäni alta. Esikoinen ompeli jo "omallaan" pikkusiskon nukelle vaatteita.

Lopuksi arvoitus: Mikä tämä on? Koneen laatikko löytyi tällaisesta käytöstä noin vartin kuluttua sen avaamisesta. 

3 kommenttia:

  1. Onnea uudelle koneelle ja sinulle! Minua hieman harmittaa, että sorruin tuohon Brotheriin, sen syöttöjerjestelmä on kehno! Kivat mekkoset, täällä pallo sai kaverikseen Selian aurinkoisen jämät, enkä kaventanut ja sen näköinen se.

    VastaaPoista
  2. Oi,on tosiaan hienot pelit ja vehkeet! Ja taitavaa jälkikasvua. Olisiko se karkkikioski?

    VastaaPoista
  3. iih,miten ihanat mekot :) oon niin kade niille,jotka osaa ommella..mä ku en osaa !

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)