7.11.2012

Ei pöllömpi juttu ja tähdellistä asiaaMää oon kuulkaas niin ylpeä! Tyttärestäni siis. Yhdeksänvuotias ompeli ekat saumansa ompelukoneella joskus viime vuonna. Nyt on koulussa alkanut rättikässä ja ompeluajokortti taskussa. Taitaa olla se Ulla-ope oikein loistava ohjastaja, kun tyttö itse halusi ommella pikkusiskolle pehmolelun.

Itse valkkasi kankaat (ei välitetä siitä, että leikkasi osan paloista keskeltä "kallisarvoista" metsolan joustista, josta olisi vielä saanut jotain oikeaakin, eihän!) ja leikkasi palat. Minä autoin vähän ompelussa, kun halusi käyttää saumuria. Naamajutut olisi halunnut ommella hätäisesti suoralla päältä, mutta houkuttelin applikoimaan kunnolla. Laitoin langat ja säädöt ja tyttö hurruutteli silmät ja nokan kiinni. Pikkuisen oli äiti kuulemma liian tarkka, kun vaihtoi langat joka välissä. Vaan taisi olla tyttökin tyytyväinen, kun näki, kuinka hieno oli lopputulos.

Kankaat on vanhoja metsolan joustiksia. Korvatupsut ja jalat kuvionauhaa sopivissa väreissä (vaan ei kuvioissa). Ja iloinen ompelija. "Äiti tuo on tuollainen amerikkalainen naama." á la viisivuotias tarkoittaen leveää hymyä.

Ja niitä tähdellisiä asioita vilahtaakin jo tuossa yllä. Saksasta tilattuja trikoita, jotka ensisilmäyksellä oli kamalan räikeitä. Isot tytöt olikin aivan onnellisia, kun oli jotain isompien kuosia tilauksessa eikä vaan sellaisia lapsellisia. Toiselle tytölle tuli paita tähtihihoilla ja punaisella etu- ja takakappaleella, mutta sen kaulus ei ihan menny niinku olis suotavaa ja se jää kuvaamatta, tokikaan ei käyttämättä, kun käyttäjä ei onneksi ole niitä nuukimpia vaatteiden suhteen.

Siispä äiti tilasi lisää tähtiä (kun piti tilata fleeceä joka tapauksessa siihen aikaisemmin näytettyyn dinohattuun eikä kannattanut tietenkään tilata pelkkää fleeceä...), joista toistaiseksi valmistunut yksi t-paita.


Paita on niin perus, että tällä kertaa kuva vain sen piristeestä. Väri oli kuulemma liian poikamainen (tai siinä rajoilla, sanoi Anni), niin lisättiin vaaleanpunaiset kantit ja handmade-merkki kertomaan, kenestä tässä oikein on kysymys.

Laitetaan nyt sitten vielä yksi erilainen juttu. Siskoni vanhasta yöpaidasta tuli peruspaita seitsemänvuotiaalle ja vähän tylsä sellainen. Laitettiin sitten piristykseksi tuollainen silityskuva kertomaan edes, mikä on etu- ja mikä takapuoli.


Paita on yllättäen ihan tytön suosikki ja näkeehän siitä myös, että on ollut taas kolme päivää päällä eikä maltettaisi laittaa pesuun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetäpä terveisiä! :)