16.11.2012

Siili menee lypsylle

"Siili menee lypsylle
kannu kaulassansa (sori, käpälässään).
Perässänsä lypsylle 
juoksee pikkukansa (vaan kaksi).
Siilin lapset piiperoiset,
paaperoiset, palleroiset,
mielessänsä tuumat toiset
oksan yli loikki."
Joskus aikoja sitten ostin tätä joustista Eurokankaasta (kun se oli vaan niin suloisen pehmeää ja ihanan väristä). Tein siitä sitten tämän paidan kankaan pyörittyä korissa tovin. Kun paita lopulta oli sopiva, se tuli käyttöön. Se oli kuitenkin aika tylsä ja kaula-aukosta hiukan ahdas. Resorikin meni parissa pesussa ruman väriseksi. Kaiken huipuksi rintapieleen tuli lähtemätön tahra.

Kun näihin lähtökohtiin yhdistetään pitkää hautunut ajatus tyttösen lempilaulun aplikoimisesta, niin lopputulos on tällainen:
Kaksivuotias jaksaa ilahduttaa meitä muita laulullaan, nääs. Kerttunen laulaa Siili menee lypsylle, kannu kaulassansa innolla ja paatoksella. Suvereenisti myös sekoittelee eri lauluja keskenään tyyliin Etana Elli kannolla kelli, silisaliseilaa yksi lensi pois.

Lopputulos on miestäni oikein onnistunut. Aurinko ei nyt ole mikään kaunistus, mutta kun se yksi tahra... Resorit vaihdoin iloisempiin ja laajensin kaula-aukkoa reilusti. Kaula-aukkoon en olekaan ennen laittanut noin leveää resoria, mutta sehän olikin vaihtelun vuoksi oikein kiva. Siilejä yritin piirrellä ensin itse, mutta olihan se myönnettävä, että ei niistä kovin kivoja olisi tullut. Siispä nettiin ja kuvia etsimään. Äiti-siili on vapaalla kädellä piirretty jäljitellen yhtä googlen hausta löytynyttä siiliä (taisi olla kuvassa maalattuna täytekakun päälle). Pikkuiset on sitten sitä ihan omaa käsialaa.

Sovittamaankin päästiin, vaikka neiti meinasi kieltäytyä. Oli muuten juuri puoli tuntia sitten puetut päivävaatteet jo ehtinyt poistaa päältään. Naturistikausi menossa nääs. Ei vaan oikein passaisi tähän vuodenaikaan.

Ai näinkö?

Keetu menee läppälille jo!

Johan tuo viisitoista sekuntia taisi seisoa seinän vierellä.

Ps. En ole varma noista laulun sanoista enkä jaksa tarkistaa, mutta tällaista versiota tyttöseni siitä hoilaa.

2 kommenttia:

  1. Hauskasti tunnistettava laulupaita! Ja niin siististi aplikoitu. Meillä kaikui viime joulun alla "pieni liekki, soihdut sammuu" lasten potpurit piristävät päivää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, AnniP! Tämä oli ehkä ensimmäinen oikeasti onnistunut aplikaatio, jonka olen tehnyt. Että kehtasin siis julkaista. Teillä menee sentään liekki ja soihtu samaan lauluun. :)

    VastaaPoista

Lähetäpä terveisiä! :)